On a promontory overlooking Block Island Sound, this 1930's house was lifted and relocated during renovation to optimize ocean views, preserve and protect the natural surroundings, and create an enclosed precinct.

A crushed shell driveway meanders through restored maritime shrubland plantings, past a small vegetable garden and arrives at the parking court. A stepping stone path extends an invitation through drifts of native groundcovers past the cabana and into the new pool area. A locally sourced granite retaining wall elevates the infinity edge lap pool and terrace allowing sweeping views of the ocean. Adjacent shrub plantings offer privacy, and native grasses planted at the coastal edge reference the native dune vegetation in the distance.


2010 CTASLA Merit Award

Architect | George Penniman Architects

Ocean Front House
Residential